< Wróć do przepisów

Przygotuj:

  • Opakowanie sera halloumi
  • Pół ananasa
  • 1/4 szklanki orzechów nerkowca
  • Świeży imbir (ok. 1 cm)
  • Roszponkę
  • Syrop klonowy
  • Świeżą miętę
  • Limonkę
  • Sól i pieprz

Do dzieła!

Przygotuj w miseczce sos: wlej łyżkę soku z limonki, dodaj starty imbir, uzupełnij łyżeczką syropu klonowego, oliwą, a także dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj chwilę, odstaw z palnika. Następnie posmaruj grill oliwą i rozgrzej go. Pokrój ser w plastry, to samo zrób z obraną ze skóry połówką ananasa. Grilluj halloumi z obu stron, aż się zarumieni. Zdejmij ser i połóż na grill plastry ananasa. Na oddzielnej patelni upraż orzechy. Gdy wszystkie składniki będą gotowe wysyp na talerz roszponkę, ułóż na niej ser, ananasa, posyp świeżą miętą i całość polej sosem.

Inne przepisy