< Wróć do przepisów

Przygotuj:

  • Mrożone lub świeże krewetki
  • Pomidorki koktajlowe
  • Świeży szpinak
  • 2 ząbki czosnku
  • Natkę pietruszki
  • Masło
  • Oliwę
  • Miód
  • Sól i pieprz

Do dzieła!

Rozmroź krewetki (o ile jest taka potrzeba), oczyść je, pozbądź się pancerzy, dokładnie umyj i osusz. Posiekaj drobno czosnek, dodaj do skorupiaków razem z posiekaną natką oraz solidną szczyptą soli i pieprzu. Rozgrzej oliwę na patelni, po chwili dodaj masło, wrzuć krewetki i smaż przez ok. 2 minuty, od czasu do czasu mieszając. Umyj pomidorki, przekrój na ćwiartki lub połówki i wymieszaj z dwiema łyżkami oliwy i 1/2 łyżki miodu. Dodaj do krewetek i smaż jeszcze przez minutę. Na koniec dodaj jeszcze odrobinę masła i szpinak. Chwilę później danie jest gotowe!

Inne przepisy