Strona zawiera materiały reklamowe dotyczące napojów alkoholowych przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Czy jesteś osobą pełnoletnią?
Casillero del Diablo Chardonnay
Casillero del Diablo Chardonnay
Wino wytrawne o żółto-zielonej barwie ze złotymi refleksami. Świeży, owocowy aromat, w którym dominują ananas, jabłka i brzoskwinie. Smak wieńczy bukiet gruszki, wzbogacony maślanymi nutami. Doskonale równoważy owocowość i orzeźwiającą kwasowość.
Polecane do delikatnych ryb, szczególnie do okonia i soli.
Temperatura podania: 10-12°C
Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon
Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon
Eleganckie wino o głębokim czerwonym kolorze. Wyróżnia się aromatem jagód, czarnych porzeczek, śliwek oraz suszonych owoców z nutami wanilii.
Polecane do czerwonych mięs, jagnięciny, dojrzałych serów i ziołowych potraw.
Temperatura podania: 16-18°C
Pasuje do:
Casillero del Diablo Carmenere
Casillero del Diablo Carmenere
Intensywny i głęboki, purpurowo-czerwony kolor. Wyczuwalne aromaty owoców leśnych, śliwki, czarnych jagód, których aromat wzbogacają przyprawy. To paleta smaków typowa dla Carmenere.
Polecane do czerwonych mięs, kaczki z owocami, przystawek.
Temperatura podania: 16-18°C
Casillero del Diablo Sauvignon Blanc
Casillero del Diablo Sauvignon Blanc
Wino o jasnym, słomkowym kolorze, mieniące się zielonymi refleksami. Tworzone bez udziału beczek dębowych. Wyczuwalne aromaty gruszki, limonki oraz nuty zielonego jabłka i cytryny. Świeże, o wyważonej kwasowości, delikatne i eleganckie.
Polecane do owoców morza, skorupiaków i sushi.
Temperatura podania: 10°C
Casillero del Diablo Pinot Noir
Casillero del Diablo Pinot Noir
Wino o delikatnej, błyszczącej i rubinowej barwie z aromatami świeżych truskawek, nutą dębiny, czekolady i wanilii.
Polecane do past z sosami pomidorowymi, łagodnych dań z kurczakiem i kaczką.
Temperatura podania: 16-18°C
Casillero del Diablo Merlot
Casillero del Diablo Merlot
Intensywny, czerwonopurpurowy kolor. Charakteryzuje się aromatem typowym dla szczepu merlot. Pobrzmiewają w nim nuty wiśni i słodkiego likieru, z delikatnymi akcentami wanilii oraz tofi, uzyskane dzięki procesowi dojrzewania w beczkach z amerykańskiego dębu. Delikatne i przyjemne, o eleganckim i zbalansowanym finiszu.
Polecane do past z sosami pomidorowymi, łagodnych dań z kurczakiem i kaczką.
Temperatura podania: 16-18°C