Casillero del Diablo Chardonnay

Casillero del Diablo Chardonnay

Wino wytrawne o żółto-zielonej barwie ze złotymi refleksami. Świeży, owocowy aromat, w którym dominują ananas, jabłka i brzoskwinie. Smak wieńczy bukiet gruszki, wzbogacony maślanymi nutami. Doskonale równoważy owocowość i orzeźwiającą kwasowość.

Polecane do delikatnych ryb, szczególnie do okonia i soli.

Temperatura podania: 10-12°C

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Eleganckie wino o głębokim czerwonym kolorze. Wyróżnia się aromatem jagód, czarnych porzeczek, śliwek oraz suszonych owoców z nutami wanilii.

Polecane do czerwonych mięs, jagnięciny, dojrzałych serów i ziołowych potraw.

Temperatura podania: 16-18°C

Casillero del Diablo Carmenere

Casillero del Diablo Carmenere

Intensywny i głęboki, purpurowo-czerwony kolor. Wyczuwalne aromaty owoców leśnych, śliwki, czarnych jagód, których aromat wzbogacają przyprawy. To paleta smaków typowa dla Carmenere.

Polecane do czerwonych mięs, kaczki z owocami, przystawek.

Temperatura podania: 16-18°C

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc

Wino o jasnym, słomkowym kolorze, mieniące się zielonymi refleksami. Tworzone bez udziału beczek dębowych. Wyczuwalne aromaty gruszki, limonki oraz nuty zielonego jabłka i cytryny. Świeże, o wyważonej kwasowości, delikatne i eleganckie.

Polecane do owoców morza, skorupiaków i sushi.

Temperatura podania: 10°C

Casillero del Diablo Pinot Noir

Casillero del Diablo Pinot Noir

Wino o delikatnej, błyszczącej i rubinowej barwie z aromatami świeżych truskawek, nutą dębiny, czekolady i wanilii.

Polecane do past z sosami pomidorowymi, łagodnych dań z kurczakiem i kaczką.

Temperatura podania: 16-18°C

Casillero del Diablo Merlot

Casillero del Diablo Merlot

Intensywny, czerwonopurpurowy kolor. Charakteryzuje się aromatem typowym dla szczepu merlot. Pobrzmiewają w nim nuty wiśni i słodkiego likieru, z delikatnymi akcentami wanilii oraz tofi, uzyskane dzięki procesowi dojrzewania w beczkach z amerykańskiego dębu. Delikatne i przyjemne, o eleganckim i zbalansowanym finiszu.

Polecane do past z sosami pomidorowymi, łagodnych dań z kurczakiem i kaczką.

Temperatura podania: 16-18°C